ti20171121

Tillbaka Utbildning & Yrkesinformation Rese- Hotell och Restaurang Servitör / Servitris / Hovmästare
Du är här:Hem»Yrkesinformation»Rese- Hotell och Restaurang»Servitör / Servitris / Hovmästare
Servitör / Servitris / Hovmästare

Som servitör/servitris eller hovmästare är man restaurangens ansikte utåt och huvuduppgiften är att se till att gästerna blir mätta och belåtna. Servitören/servitrisen tar beställningar och serverar maten. Hovmästaren tar hand om restaurangens gäster men organiserar, planerar och leder också arbetet i matsalen. Tempot på en restaurang är ofta högt och som servitör/servitris och hovmästare bör man därför vara serviceinriktad och stresstålig.
Som servitör/servitris/hovmästare tjänar man i åldern 25-39 i genomsnitt 25800 kr/månad. En servitör/servitris/hovmästare i åldern 40-64 tjänar i genomsnitt 25400 kr/månad.