20200118

Tillbaka Utbildning & Yrkesinformation Socialt Arbete och Utredning Försäljare / Försäljningschef
Du är här:Hem»Yrkesinformation»Ekonomi / Marknad / Försäljning»Försäljare / Försäljningschef
Försäljare / Försäljningschef

Som försäljare kan man arbeta med försäljning av varor eller tjänster som butikssäljare i butik eller varuhus eller som företagssäljare på tillverkande företag med försäljning till detaljhandeln, industriföretag eller partihandeln. Företagssäljare kan även arbeta med direktförsäljning till kunder.
Försäljare arbetar inom många olika branscher och arbetsuppgifterna varierar från arbetsplats till arbetsplats. Butiksförsäljare, Företagsförsäljare, Utesäljare, Innesäljare, Telefonförsäljare, Account Manager, Key Account Manager och Försäljningschef är några exempel på olika försäljningsyrken.
Arbetet som försäljare innebär stor kundkontakt vilket kräver att man är serviceinriktad och intresserad av att arbeta med människor.
En försäljare i åldern 25-39 inom detaljhandeln tjänar i genomsnitt 27800 kr/månad. I åldern 40-64 tjänar man som försäljare inom detaljhandeln i genomsnitt 28800 kr/månad. En försäljningschef i åldern 25-39 tjänar i genomsnitt 56300 kr/månad. I åldern 40-64 tjänar man som försäljningschef i genomsnitt 65400 kr/månad.