20200809

Tillbaka Utbildningsregistret Högskolor och Universitet Mittuniversitet - Härnösand
Du är här:Hem»Utbildningsregistret»Högskolor och Universitet»Mittuniversitet - Härnösand»Mittuniversitet - Härnösand - Yrken och utbildningar - MittYrke.se

Mittuniversitet - Härnösand

Det nya universitetet
Mitthögskolan blev den 1 januari 2005 det yngsta universitetet i Sverige. Ett ungt universitet har frihet att förändra och se nya öppningar och möjligheter utan att vara bunden av traditionen. Ett ungt universitet kan bidra till att förnya den akademiska verksamheten.

Grundutbildning i förnyelse
Mittuniversitetet erbjuder ett brett utbildningsutbud inom samhällsvetenskap, beteendevetenskap, media, vård, lärarutbildning, IT, naturvetenskap, teknik samt språk och andra humanioraämnen. Flexibelt lärande är ledordet för all utbildning.

Mittuniversitetet arbetar med att utveckla program med tydliga yrkesidentiteter, program i nära samverkan med forskningen och program som går över vetenskapsområdesgränser. Mittuniversitetet vill utveckla studenternas arbetslivskontakter under utbildningen och ge möjligheter till poänggivande praktik.

Mittuniversitetet är ett av Sveriges ledande lärosäten när det gäller distansutbildning. Vissa distansutbildningar har sammankomster på en av campusorterna, andra baseras enbart på modernt IT-stöd och är ortsoberoende. Mittuniversitetets stora utbud av distanskurser ger studenter möjlighet att bo på hemorten och ändå bedriva akademiska studier.
Betygsätt detta listning
★★★½
5 röster

Information

Adress
Universitetsbacken 1, 871 31 HÄRNÖSAND
Telefon
0771-975000
Fax
0771-975001
Karta