20201025

Tillbaka Utbildningsregistret Högskolor och Universitet Högskolan - Väst
Du är här:Hem»Utbildningsregistret»Högskolor och Universitet»Högskolan - Väst»Högskolan - Väst - Yrken och utbildningar - MittYrke.se

Högskolan - Väst

Högskolan Väst i Trollhättan är en modern högskola som erbjuder arbetslivsnära utbildningar i en attraktiv och modern studiemiljö. Hos oss står studenten och lärandet i centrum. Arbetsintegrerat lärande som synsätt och metod präglar verksamheten och är högskolans profil.

Attraktiv och modern studiemiljö
Högskolan Väst har över 11 000 studenter och cirka 500 anställda. Vårt nya samlade campus ligger centralt i Trollhättan och är byggt utifrån studentens behov. De öppna ytorna skapar mötesplatser mellan studenter, lärare och arbetsliv.

Arbetslivsnära utbildningar
Högskolan erbjuder utbildningsprogram, påbyggnadsprogram och kurser på bred front inom data och IT, ekonomi och ledarskap, hälsa och vård, lärare och språk, media, människa och samhälle, samt teknik.

Vi har arbetslivsnära utbildningar och samverkar nära med samhälle och näringsliv. Genom vår profil - arbetsintegrerat lärande, AIL - får studenter vid högskolan erfarenhet av arbetslivet redan under utbildningstiden. Högskolan Väst har regeringens uppdrag att utveckla pedagogiken kring AIL. Ett exempel på AIL i utbildning är Cooperative Education (Co-op) där studierna varvas med perioder av avlönat arbete.
Betygsätt detta listning
★★★
4 röster

Information

Adress
Gustava Melins Gata 2, 461 86 Trollhättan
Telefon
0520-223000
Fax
0520-223099
Hemsida
Karta