20191021

Tillbaka Utbildningsregistret Högskolor och Universitet Göteborgs Folkhögskola
Du är här:Hem»Utbildningsregistret»Högskolor och Universitet»Göteborgs Folkhögskola»Göteborgs Folkhögskola - Yrken och utbildningar - MittYrke.se

Göteborgs Folkhögskola

Göteborgs folkhögskola - för vem?
Göteborgs folkhögskola är en av landets största folkhögskolor. En skola vars huvudsakliga syfte är att motverka segregation och verka för att utjämna klyftor mellan människor - på alla plan.
Verksamheten är inriktad på basutbildningar, ledarutbildningar, kurser för funktionshindrade samt forsknings- och utvecklingsprojekt. Skolan är politiskt och religiöst obunden. Huvudman är Västra Götalandsregionen. Skolans styrelse är en politisk nämnd utsedd av regionens fullmäktige. Fr o m 1 oktober 2008 är Lena Iselow ny rektor för Göteborgs folkhögskola. För kontakt, se Personal.

Göteborgs folkhögskola - för dig?
Göteborgs folkhögskola är till för dig som bor i Göteborg med omnejd.
Det är en externatfolkhögskola, dvs skolan saknar det som de flesta folkhögskolor har - internatet.
Skolan är öppen för alla vuxna. I första hand vänder vi oss till dig som endast har folkskola, grundskola eller avbrutna gymnasiestudier bakom dig. Även du som har många år i yrkeslivet bakom dig och vill ge ditt liv en ny riktning är välkommen att studera hos oss.
Du som vill skaffa dig formell behörighet för högre studier och känner att dina kunskaper inte räcker till i ett samhälle med allt högre kompetenskrav kan också söka dig till oss. Du som redan har gymnasiekompetens kanske hittar ditt yrke här: Fritidsledarutbildningen, en 5 terminer lång yrkesutbildning, ryms också under Göteborgs folkhögskola.
Betygsätt detta listning
★★★
4 röster

Information

Adress
Nya Varvet 43-44
Telefon
031 - 769 76 00
Fax
031 - 769 76 39
Karta