to20201022

Tillbaka Utbildningsregistret Högskolor och Universitet Blekinge Tekniska Högskola (BTH)
Du är här:Hem»Utbildningsregistret»Högskolor och Universitet»Blekinge Tekniska Högskola (BTH)»Blekinge Tekniska Högskola (BTH) - Yrken och utbildningar - MittYrke.se

Blekinge Tekniska Högskola (BTH)

Blekinge Tekniska Högskola - en ung utmanare

En bild på tre tjejer och en kille. Längst fram en tjej i rött linne som pekar mot en display som inte syns.

IT är inte längre enbart en teknikfråga. När informationsteknologin nu har blivit en naturlig del av vår vardag behövs inte bara en ökad kunskap om tekniken, utan också kreativa individer som kan mycket om de områden som tekniken påverkar. Individer som kan driva utvecklingen vidare och skapa fler och bättre tillämpningar av IT i vårt dagliga liv.

Blekinge Tekniska Högskola har fått mycket uppmärksamhet under sitt unga liv. Det beror på att allt vi gör är relaterat till IT. Vi har tillämpad informationsteknik som profil och tycker att det är viktigt att alla får en grundläggande IT-kompetens som byggs på med specialistkunskaper inom till exempel humaniora, samhällsvetenskap, teknik och vårdvetenskap. Resultatet blir ingenjörer med större bredd och humanister, samhällsvetare och vårdvetare med teknisk insikt.

BTH utmanar och ställer krav på studenterna, men också på näringslivet och samhället som omger oss. Bara några meter skiljer oss från de framgångsrikaste företagen i regionen. Studenter och forskare deltar aktivt i utvecklingen och Blekinge Tekniska Högskola har blivit en drivkraft i en av Sveriges mest expansiva regioner inom IT och telekommunikation.
Betygsätt detta listning
★★★★
8 röster

Information

Adress
Blekinge Tekniska Högskola, 371 79 KARLSKRONA
Telefon
0455-385000
Fax
0455-385057
Hemsida
Karta