20200405

Tillbaka Utbildningsregistret Utbildning Gymnasier Västra götalands län Plusgymnasiet - Göteborg
Du är här:Hem»Utbildningsregistret»Utbildning»Gymnasier»Västra götalands län»Plusgymnasiet - Göteborg»Plusgymnasiet - Göteborg - Yrken och utbildningar - MittYrke.se

Plusgymnasiet - Göteborg

Göteborg, eller ”Lilla London” som staden också kallas, har egentligen fått sitt smeknamn för sina nära handelsförbindelser med England under 1800-talet, men idag ser vi hellre smeknamnet som en symbol för den lilla mysiga storstaden vid vattnet. I Göteborg blandas historiska anor och gammal vacker arkitektur med ett ungt och vitalt kulturklimat och ett variationsrikt uteliv.

Plusgymnasiet, som öppnade i Göteborg år 2008, ligger på Holmen vid Göta Älv, mitt emellan de två landmärkena Skanskaskrapan (eller ”Läppstiftet” som den ofta kallas) och Gasklockan. Skolan ligger en kort promenadväg från Centralstationen, och härifrån tar du dig snabbt och enkelt in mot Avenyn och stadens centrum och affärsdistrikt.

Plusgymnasiet huserar i nyrenoverade kontorslokaler som ett bland flera företag i huset. Den autentiska miljön och närheten till företagslivet förstärker känslan av att gymnasietiden är en förberedelse för det kommande arbetslivet, en inställning som också är central för Plusgymnasiets pedagogiska modell.

Förutom de vanliga lektionssalarna har skolan även flera specialiserade undervisningsutrymmen. I vår nya fräscha stylistsal tränar stylisteleverna på bland annat sminkning och håruppsättning, och SPA-salen är fullt utrustad för att kunna användas för massageutbildning och andra behandlingar som eleverna på SPA- och friskvårdsprogrammet arbetar med.

En trappa ner i skolan hittar du Artisten, komplett med flera välutrustade replokaler, en modern inspelningsstudio och en stor konsertlokal där musikeleverna håller sina spelningar. Eleverna får tidigt lära sig att rigga scenen och att själva sköta ljud och ljus under konserterna.
Betygsätt detta listning
0 rösta

Information

Adress
Kämpegatan 7, 411 04 GÖTEBORG
Telefon
031-301 28 00
Fax
031-703 43 60
Karta