20200405

Tillbaka Utbildningsregistret Utbildning Gymnasier Västra götalands län Mimers Hus Gymnasium
Du är här:Hem»Utbildningsregistret»Utbildning»Gymnasier»Västra götalands län»Mimers Hus Gymnasium»Mimers Hus Gymnasium - Yrken och utbildningar - MittYrke.se

Mimers Hus Gymnasium

Mimers Hus Gymnasium ligger i Kungälv, en mindre stad nära Göteborg och ännu närmare naturen och havet. Mimers Hus Öst har ca 430 elever och är en av fem gymnasieenheter som samsas om nya moderna lokaler i ett hus som är ritat av Wingårdhs arkitektbyrå.

I samma hus ligger det vackra kommunbiblioteket där våra elever tillbringar en hel del av sin studietid. I huset ligger också Mimers Hus teater. Där har vi våra samlingar och där framför våra estetelever sina produktioner bl a den årliga musikalen. Det är våra elevers slutproduktion och den spelas under två vårveckor för oss, andra skolor och allmänheten.

Vi arbetar i arbetslag och i varje ingår tre klasser och 6-7 lärare. Eleverna har de flesta av sina lektioner i salar som ligger i samma område som deras studiehall. Där har också lärarna har sina arbetsrum. På så sätt får vi den lilla skolans fördelar och den stora skolans möjligheter.
Betygsätt detta listning
0 rösta

Information

Adress
Trollhättevägen 16, 442 34 KUNGÄLV
Telefon
0303-238201
Karta