20191021

Tillbaka Utbildningsregistret Utbildning Gymnasier Värmlands län Tullholmsgymnasiet
Du är här:Hem»Utbildningsregistret»Utbildning»Gymnasier»Värmlands län»Tullholmsgymnasiet»Tullholmsgymnasiet - Yrken och utbildningar - MittYrke.se

Tullholmsgymnasiet

Tullholmen är en skola som sätter våra livsmedel i centrum. Från hanteringen av råvaror, till förädling och färdigheter i restaurang- och storkök.

Att skolan relativt liten ger många fina fördelar. En av dem är den närhet som elever och lärare känner till varandra. Här arbetar man sida vid sida med olika uppdrag.– Vi vill hjälpa var och en av ungdomarna att hitta sig själva och få en riktning i livet som känns positiv, säger rektor Peter Myrman.


Vanligt att arbeta utomlands

Många av eleverna som tar studenten från programmen vid Tullholmen har fått roliga och utmanande jobb i hård konkurrens – hemma i Värmland, på andra orter i Sverige och utomlands. Yrkesläraren Ann Sundman-Johansson räknar upp den ena efter den andra av sina tidigare elever som nu tar för sig av de olika branschernas möjligheter.– Vi har genom åren jobbat mycket aktivt med internationella samarbeten, konstaterar hon.Detta gäller i mer eller mindre grad både Livsmedelsprogrammet och Hotell- och restaurangprogrammet. Deltagandet i rikstäckande tävlingar har gett fina resultat då elever från de båda programmen blivit finalister.
Betygsätt detta listning
0 rösta

Information

Adress
Orrholmsgatan 4, 652 26 KARLSTAD
Telefon
054-29 66 71
Karta