20190721

Tillbaka Utbildningsregistret Utbildning Gymnasier Uppsala län Forsmarks skola
Du är här:Hem»Utbildningsregistret»Utbildning»Gymnasier»Uppsala län»Forsmarks skola»Forsmarks skola - Yrken och utbildningar - MittYrke.se

Forsmarks skola

Forsmarks skola är belägen i norra Roslagen, i ett gammalt vallonbruk med anor från 1400-talet. Skolan är en naturvetenskaplig gymnasieskola med energiteknisk profil och riktar sig till elever som läst årskurs ett på det naturvetenskapliga eller det tekniska programmet. Skolan erbjuder ett rikt utbud av kurser - främst inom energi, data, naturvetenskap, matematik och humaniora. Som elev på Forsmarks skola har du stora möjligheter att utforma din egen studieplan - du begränsas inte av någon högre gräns, utan får möjlighet till att läsa så mycket du vill. Dessutom finns alltid möjligheten att starta nya kurser om intresset är stort nog.

Forsmarks skola har riksintag och tar endast in sjuttio nya elever varje år - detta för att hålla skolan smidig, för att ge möjlighet till en personligare kontakt elever och personal emellan samt för att skolan lättare skall kunna se till individens behov. Elever från hela landet samlas här och bor på skolans campus för att ta del av den unika utbildningen.
Betygsätt detta listning
★★★
3 röster

Information

Adress
Forsmarks bruk 71, 742 94 Östhammar
Telefon
0173-826 00
Fax
0173-826 10
Karta