fr20190920

Tillbaka Utbildningsregistret Utbildning Gymnasier Stockholms län Danderyds Gymnasium
Du är här:Hem»Utbildningsregistret»Utbildning»Gymnasier»Stockholms län»Danderyds Gymnasium»Danderyds Gymnasium - Yrken och utbildningar - MittYrke.se

Danderyds Gymnasium Utvald

Välkommen till Danderyds Gymnasium – skolan med bredd, djup och spets!

Danderyds Gymnasium är en attraktiv skola med många sökande till ett stort utbud av utbildningar. Våra elever är studiemotiverade och når goda resultat. De flesta fortsätter till universitet och högskola. År 2001 och 2003 fick vi, som första skola i Sverige, kvalitetsutmärkelsen IIP (Investor in People). Utmärkelsen är ett bevis på att skolans alla medarbetare utvecklar sin kompetens så att du som studerande får en så bra utbildning som möjligt.

Aktiva elever, laborationer och exkursioner samt studiebesök på museer, mässor och utställningar är viktiga inslag i det dagliga skolarbetet. Datorer och egen e-postadress är en självklarhet. Det välutrustade biblioteket används flitigt för informationssökning och annat självständigt arbete. Vi har ett utvecklat samarbete med högskola och näringsliv. Praktikperioder ingår i flera av våra utbildningar.

Språken bär dig ut i världen. Internationella kontakter för alla elever är ett viktigt mål. Idag sker utbyten och studieresor till många länder, framför allt i Europa men även till USA, Ryssland och Afrika. Vi samarbetar också med olika företag. På vissa program har eleverna praktik i England och gör studie- och bildningsresor till Bryssel och Strasbourg. För att stimulera till högre studier har vi ett aktivt samarbete med Stockholms universitet. Vi erbjuder undervisning i engelska, tyska, franska, spanska, italienska, ryska, japanska, kinesiska och latin. På skolan finns landets modernaste språkstudio.
Betygsätt detta listning
★★★★
12 röster

Information

Adress
Rinkebyvägen 4, 182 36 Danderyd
Film
Karta