ti20191022

Tillbaka Utbildningsregistret Utbildning Gymnasier Stockholms län Botvids Gymnasium
Du är här:Hem»Utbildningsregistret»Utbildning»Gymnasier»Stockholms län»Botvids Gymnasium»Botvids Gymnasium - Yrken och utbildningar - MittYrke.se

Botvids Gymnasium

S:t Botvids gymnasium är en skola som satsar på alla elever och har ambitionen att vara det mest attraktiva gymnasiealternativet för ungdomar i närområdet, såväl som för ungdomar från hela Sverige.

På S:t Botvids gymnasium finns både bredd- (handel- och administration, naturvetenskap och samhällsvetenskap) och spetsutbildning inom bland annat fotboll och det estetiska området i form av nycirkusutbildning.

Ett aktivt samarbete pågår med högskolan, i första hand Södertörns högskola. Vi samverkar med det lokala näringslivet och olika branschorganisationer för att få bra praktikplatser och ge eleverna aktuella inblickar i olika yrken. För närvarande samarbetar vi bland annat med Cirkus Cirkör, Hammarby IF, advokatfirman Vinge, Polisen och Idre fjäll.

Vi är stolta över vår skola, och satsar förutom på bredd och djup även hårt på utbildningens kvalitet. 95% av våra lärare är behöriga, och 42% av våra elever går direkt vidare till högskola efter avslutade gymnasiestudier. Det är högst i länet.*

* Riksgenomsnittet ligger på 18% och Stockholms läns snitt ligger på 23%. 2006 års siffror.
Betygsätt detta listning
★★★★
3 röster

Information

Adress
Tomtbergavägen 10, 145 03 Norsborg
Telefon
08-530 624 44
Fax
08-530 624 80
Karta