on20201028

Tillbaka Utbildningsregistret Utbildning Gymnasier Östergötlands län Himmelstalundsgymnasiet
Du är här:Hem»Utbildningsregistret»Utbildning»Gymnasier»Östergötlands län»Himmelstalundsgymnasiet»Himmelstalundsgymnasiet - Yrken och utbildningar - MittYrke.se

Himmelstalundsgymnasiet

Himmelstalundsgymnasiet ligger i det natursköna Himmelstalundsområdet vid södra infarten till Norrköping, granne med Stadium Arena, Mässhallarna och Himmelstalundshallen.

Skolan erbjuder gymnasieutbildning; Naturbruksprogrammet med inriktningarna djurvård och trädgård. Vi har också gymnasiesärskola med trädgårdsinriktning samt vuxenutbildning inom trädgård.

Totalt är vi runt 320 gymnasieelever och 60 vuxenstuderande.

Skolan förfogar över ca 7 ha markområde både odlingsmark och parkmark. Här finns sortiment av buskar, träd, grönsaker, perenner o sommarblommor. Frilandsodlingen av grönsaker är KRAV märkt.

På området finns också ett Rosarium som visar rosutvecklingen från vilda till moderna sorter. Rosariet, liksom delar av parken, är öppet alla dagar året om, ingen entré.

Skolan har olika speciallokaler för karaktärsämnesundervisning, växthus, markbyggnadshall, verkstad och djurhus.

Djurhuset invigdes 2005 och är unikt i sitt slag i Sverige. Här finns förutom klassrum också undersökningsrum och speciella avdelningar för bland annat gnagare, fåglar och reptiler.

Genom samarbete med Kolmårdens djurpark och Tropicariet bedrivs en stor del av gymnasieutbildningen ”Djurvård i djurpark och tropisk anläggning” också vid dessa anläggningar.

I trädgårdsutbildningen förläggs mycket av de praktiska övningarna till skolans park, växthus och markbyggnadshall. Det är skolans elever som är med och formar skolans utemiljö, den senaste stora förändringen är det nyanlagda perennsortimentet som färdigställts under hösten 2007.
Betygsätt detta listning
★★★
4 röster

Information

Adress
Utställningsvägen 28, 602 36 Norrköping
Telefon
011-28 33 00
Karta