ti20191022

Tillbaka Utbildningsregistret Utbildning Gymnasier Södermanlands län Nyköping Enskilda Gymnasium
Du är här:Hem»Utbildningsregistret»Utbildning»Gymnasier»Södermanlands län»Nyköping Enskilda Gymnasium»Nyköping Enskilda Gymnasium - Yrken och utbildningar - MittYrke.se

Nyköping Enskilda Gymnasium

Vi tror på en lagom stor skola. Den stora skolan kan självklart skapa utrymme för fler valmöjligheter men samtidigt löper en sådan skola risk att tappa något som den mindre skolan har större möjligheter att ge. Vår skola skall vara en kontrast till anonymitet och vilsenhet. Hos oss skall man känna närhet och vikänsla. Det är en viktig förutsättning för ansvar, engagemang och motivation och därmed en levande demokrati. Närhet till beslut gör också att det ibland missbrukade ordet flexibilitet kan förverkligas. Vi har idag cirka 300 elever på skolan.

Vi tror på en mångfald av undervisningsmetoder.
Vi vet att våra gymnasister är olika. Vi vet också att vi som lärare är olika. Vi ser detta som en tillgång och en beredskap för den verklighet som följer efter gymnasieskolan. Organisatoriskt utgör klasser med 25 elever basen för verksamheten men vi förändrar gruppens storlek beroende på studieform. Som på högskolan har vi större grupper i samband med föreläsningar. Vi har mindre seminariegrupper och ännu mindre projektgrupper. Vi vill ge möjlighet till varierande inlärning föreläsningar, diskussionsgrupper, projektarbeten såväl individuellt som i grupp.
Betygsätt detta listning
★★★★
4 röster

Information

Adress
Västra Trädgårdsgatan 38, 611 22 Nyköping
Telefon
0155-28 59 00
Fax
0155-26 62 62
Karta