20191020

Tillbaka Utbildningsregistret Utbildning Gymnasier Örebro län IT-Gymnasiet - Örebro
Du är här:Hem»Utbildningsregistret»Utbildning»Gymnasier»Örebro län»IT-Gymnasiet - Örebro»IT-Gymnasiet - Örebro - Yrken och utbildningar - MittYrke.se

IT-Gymnasiet - Örebro

IT-Gymnasiet grundades under en period när det stod klart att det moderna samhället och den framtida arbetsmarknaden hade förändrats för alltid - Internet och framtidens obegränsade IT-lösningar hade satt en ny dagordning! Bland superentreprenörer och bubblor efterfrågades en skola som tog framtiden på allvar. Tillsammans med representanter för globala IT-företag och ansvariga politiker i Kista enades man om hur man bäst kunde rusta dagens elever för morgondagens utmaningar.

Höstterminen 1998 startade IT-Gymnasiet i Kista AB genom ett samarbete mellan IT-företagen, stadsdelsnämnden i Kista och Jan Friman, skolans grundare. Verksamheten startade med 4 grupper om 25 elever och framgången och ryktet om en äkta framtidsutbildning lät sig inte dröjas. Idag finns IT-Gymnasiet i Göteborg, Helsingborg, Malmö, Sundbyberg, Södertörn, Uppsala, Västerås, Örebro, Åkersberga, Skövde och from ht 2010 även i Kristianstad. Som fristående gymnasieskolor ställda under statlig tillsyn och berättigad till skolpeng. Med över 2 100 elever och siktet fortsatt inställt på framtidens utmaningar, kommer både vi och våra elever att gå långt!

Skolan ingår i AcadeMedia, ett av Sveriges ledande utbildningsbolag för såväl privat som offentlig verksamhet. I verksamheten, som sträcker sig från förskola till högskola, finns närmare 25 000 elever vid över 70 skolor på över 30 orter runt om i landet.
Betygsätt detta listning
★★★½
7 röster

Information

Adress
Karlsgatan 30, 703 41 Örebro
Telefon
019-44 64 60
Fax
019-44 64 79
Karta