20191020

Tillbaka Utbildningsregistret Utbildning Gymnasier Örebro län Alléskolan
Du är här:Hem»Utbildningsregistret»Utbildning»Gymnasier»Örebro län»Alléskolan»Alléskolan - Yrken och utbildningar - MittYrke.se

Alléskolan

Alléskolan i Hallsberg har ca 1500 elever. Det gör oss till en av de absolut största skolorna i Örebro län, och med stora skolor kommer stora fördelar.

En stor skola som Alléskolan har många utbildningaröppnas i nytt fönster, vilket inte bara innebär att vi har något för alla, utan också att vi erbjuder många kurser. Dessa kurser kan du sedan välja på utifrån dina intressen. En stor skola innebär också många olika intressen, vilket vi har tagit vara på. Hos oss kan du t.ex. välja idrottsprofileröppnas i nytt fönster som innebandy eller golf, eller gå på orienterings- eller fotbollsgymnasium. Är du artistiskt lagd kan du välja estetiska ämnen, eller kanske gå Natur- eller Samhällsvetenskapliga programmet med estetisk riktning.

Campus
Alléskolans campus bjuder på en stor variation. Under det senaste året har många lokaler genomgått renoveringar, och vi har bland annat nya cafeterior med ett brett utbud för alla smaker. Vi får inte heller glömma vår skolmatsal som serverar tre olika rätter varje dag. Här finns även en närliggande idrotts- och simhall, konstgräsplan, grönområden och affärer. Via Hallsbergs järnvägsstation når du lätt många orter - och bra möjligheter att resa passar ju en skola som satsar på internationaliseringsarbete och har utbyten med elever från hela Europa!


Välkommen till oss på Alléskolan!
Betygsätt detta listning
★★★★
1 rösta

Information

Adress
Södra Allén 14, 694 80 HALLSBERG
Telefon
0582-68 52 16
Fax
0582-68 54 66
Karta