20190721

Tillbaka Utbildningsregistret Utbildning Gymnasier Norrbottens län Rymdgymnasiet
Du är här:Hem»Utbildningsregistret»Utbildning»Gymnasier»Norrbottens län»Rymdgymnasiet»Rymdgymnasiet - Yrken och utbildningar - MittYrke.se

Rymdgymnasiet

Välkommen till Rymdgymnasiet !
Nu kan Du börja på Sveriges nordligaste och högst belägna gymnasieskola på två rymdprogram, Rymdvetenskapsprogrammet och Rymdteknikprogrammet. Programmen bygger på NV- resp TE-behörighet. Kursplaner profilerar vi med hjälp av rymdverksamheten i Kiruna. Rymdgymnasiet är en massmedialt välkänd friskola. Vi är en liten skola med duktiga pedagoger. Hos oss blir Du inte en i mängden.
Vilka program kan Du välja?
RymdVetenskapsprogrammet, RV, bygger på statliga NV-programmet med rymdtekniska profilkurser bl a i Astrobiologi, Astronautkunskap och Astronomi.
RymdTeknikprogrammet, RT, bygger på statliga TE-programmet med rymdtekniska profilkurser bl a i Robotics, Datorteknik och Elektronik.

Vilken behörighet får Du?
RV ger Dig NV-kompetens för högskola eller universitet. RT ger Dig TE-kompetens, som kan kompletteras till NV-kompetens om möjligt på skolan. Båda programmen ska intressera Dig för framtida rymdjobb. Du får en bra grund till fortsatta studier inom t.ex. Kirunas högre rymdutbildningar.
Betygsätt detta listning
★★★★½
2 röster

Information

Adress
Campingvägen 3, 981 35 KIRUNA
Telefon
0980-16721
Fax
0980-16720
Karta