20200406

Tillbaka Utbildningsregistret Utbildning Gymnasier Jönköpings län Brinellgymnasiet
Du är här:Hem»Utbildningsregistret»Utbildning»Gymnasier»Jönköpings län»Brinellgymnasiet»Brinellgymnasiet - Yrken och utbildningar - MittYrke.se

Brinellgymnasiet

Brinellgymnasiet i Nässjö är kanske den enda skolan i landet med egen järnvägsstation. Hit kommer varje dag elever från flera kommuner på det småländska höglandet. De går på något av skolans 12 nationella program. Våren 2007 återinvigdes skolan efter en total renovering.

Något utöver det vanliga
Vår tanke är att du skall kunna förverkliga just dina ambitioner oavsett om de handlar om teknik, språk, design, idrott eller olika estetiska uttrycksformer. Personal, lokaler, läromedel och teknisk utrustning på skolan skall möjliggöra att du når de mål du sätter upp. Internationella kontakter finns etablerade med Tyskland och andra länder inom och utanför EU. I alla program är det viktigt att eleven utifrån sin egen nyfikenhet och kreativitet når meningsfull kunskap och en stark personlig utveckling. För alla elever finns en rejäl satsning på kursen ”projektarbete”. Kursen mynnar ut i en stor mässa där alla elever presenterar sina projekt samtidigt. Mässan har blivit en stor succé och en viktig del i elevernas studier. De bästa projekten belönas med stipendier.
Betygsätt detta listning
★★★★
4 röster

Information

Adress
Brinellgatan 52, 571 35 Nässjö
Telefon
0380-51 88 43
Fax
0380-123 45
Karta