on20190424

Tillbaka Visa artiklar via tagg: systemutvecklare
Du är här:Hem»Tag: systemutvecklare - Yrken och utbildningar - MittYrke.se

Bryta sig in i data system utan att åka fast för det samt att få en bra lön för det? Carl-Johan Bostorp och Stefan Pettersson är Hackers och jobbar för två av Sveriges största specialistföretag inom IT-säkerhet. 

Den senaste trenden har blivit att hacka sociala medieplattformar som t.ex. Facebook eller Twitter. Genom att stjäla usernames och lösenord kan förövarna komma åt känslig information och personliga bilder för att att som exempel. Då går IT säkerhetsspecialisterna in och hjälper till!

Läs hela intervjun på DI.se

Publicerad i Nyheter

Datasystem används idag inom de flesta områden i samhället eftersom datasystem kan effektivisera verksamheter samt göra information tillgänglig för många människor. Systemutvecklare arbetar med utveckling, vidareutveckling, integrering och underhåll av datasystem. Systemutvecklarens utvecklar system utifrån människorna som ska använda datasystemet snarare än tekniken i sig. Affärssystem, biljettsystem eller mobiltelefonsystem är exempel på system som systemutvecklare kan arbeta med. I utvecklingen av ett system ingår verksamhetsanalyser samt design, programmering, test, driftsättning, integration och dokumentation av systemet. Teknisk support och konstruktion av mjukvara är exempel på andra möjliga arbetsuppgifter för systemutvecklaren. En systemutvecklare i åldern 25-39 i genomsnitt 39900 kr/månad medan en systemutvecklare i åldern 40-64 tjänar i genomsnitt 47400 kr/månad.

Publicerad i Systemutvecklare