ti20200225

Tillbaka Visa artiklar via tagg: Socialt Arbete Utredning
Du är här:Hem»Tag: Socialt Arbete Utredning - Yrken och utbildningar - MittYrke.se

Kuratorer arbetar inom skolväsendet, sjukvården och kriminalvården med att ge människor i svåra och utsatta situationer stöd, råd och hjälp. Arbetet kräver att man lyhörd och gillar att arbeta med människor. Skolkuratorer arbetar vid skolor medan sjukhuskuratorer tjänstgör inom sjukvården.
En kurator i åldern 25-39 tjänar i genomsnitt 30500 kr/månad. I åldern 40-64 tjänar man som kurator i genomsnitt 33600 kr/månad.

Publicerad i Kurator

Som personlig assistent hjälper man en person med funktionshinder att klara sig i hemmet och vardagen. I den personliga assistentens arbetsuppgifter kan det exempelvis ingå att hjälpa till med matlagning, städning eller personlig hygien. Att hjälpa en funktionshindrad sköta sitt arbete eller utföra fritidsaktiviteter är andra möjliga arbetsuppgifter.
En personlig assistent i åldern 25-39 tjänar i genomsnitt 25700 kr/månad. I åldern 40-64 tjänar man som personlig assistent i genomsnitt 27100 kr/månad.

Publicerad i Personlig Assistent

Som au pair bor och lever man tillsammans med en familj i utlandet och tar hand om familjens barn. En person som tar hand om barn i en familj bosatt i Sverige kallas barnpassare eller barnflicka. Arbetet som au pair/barnpassare kräver ofta goda språkkunskaper samt att man är mogen och ansvarsfull.
En barnpassare i åldern 25-39 tjänar i genomsnitt 22200 kr/månad. I åldern 40-64 tjänar man som barnpassare i genomsnitt 24400 kr/månad.

Publicerad i Barnskötare / Au Pair

En socionom är en person med en examen från högskolans socionomprogram. Som socionom kan man arbeta med en mängd olika arbetsuppgifter inom det sociala området. Socialsekreterare, fältassistent, behandlingsassistent, biståndsbedömare, personligt ombud, familjerådgivare, kurator, enhetschef, friskvårdsinspektör eller rehab-handläggare är några exempel på yrkesval man kan göra som nyexaminerad socionom.
En socionom i åldern 25-39 tjänar i genomsnitt 30500 kr/månad. I åldern 40-64 tjänar man som socionom i genomsnitt 33600 kr/månad.