to20201022

Tillbaka Utbildning & Yrkesinformation Juridik Visa artiklar via tagg: Juridik
Du är här:Hem»Utbildning & Yrkesinformation»Juridik»Tag: Juridik - Yrken och utbildningar - MittYrke.se
Visa artiklar via tagg: Juridik

Diplomater arbetar åt Utrikesdepartementet (UD) vid ambassader, representationer, delegationer och konsulat runt om i världen.

Diplomatens uppgift är att öka utbytet mellan länder samt att bevaka Sveriges intressen ute i världen bland annat inom handelsområdet samt inom de politiska och kulturella områdena.

Diplomatyrket är på många sätt ett PR-yrke och att öka intresset för Sverige och svenska företag är en viktig del av diplomatens arbete. Diplomater anställda vid svenska ambassader och konsulat har bland annat i uppgift att ge service till svenska medborgare i utlandet.

Publicerad i Diplomat

Som domare har man den ansvarstyngda uppgiften att vid rättegångar och förhandlingar avgöra i rättsliga frågor och bestämma straff. En domare i åldern 25-39 tjänar i genomsnitt 40900 kr/månad. I åldern 40-64 tjänar man som domare i genomsnitt 54700 kr/månad.

Publicerad i Domare

Att företräda enskilda personer och företag vid juridiska angelägenheter samt att bistå med allmän juridisk rådgivning är vanliga arbetsuppgifter för en advokat eller jurist.

Inom juridikområdet finns många specialiseringar, som advokat eller jurist kan man vara exempelvis arbeta inom affärsrätt, familjerätt eller med brottsmål.

Publicerad i Advokat / Jurist