ti20190917

Tillbaka Utbildning & Yrkesinformation Friskvård och Kroppsvård Visa artiklar via tagg: friskvård och kroppsvård
Du är här:Hem»Utbildning & Yrkesinformation»Friskvård och Kroppsvård»Tag: friskvård och kroppsvård - Yrken och utbildningar - MittYrke.se
Visa artiklar via tagg: friskvård och kroppsvård

Det är för många en dröm att kunna leva på att sitt intresse och talang för idrott och under senare år har det faktiskt blivit möjligt för allt fler idrottare, tack vare ökade elitsatsningar, att kunna försörja sig helt på sin idrott.

En professionell idrottare är en idrottsutövare med målet att bli bäst inom sitt område som antingen genom ett kontrakt eller sponsorer kan försörja sig på att träna och tävla inom sin idrott.

En tatuerare arbetar med kroppsutsmyckning genom tatuera bildmotiv eller mönster på huden. Yrket kräver konstnärliga talanger och ett öga för färg och form. Kundbemötande och sterilhantering är förutom själva tatuerandet viktiga arbetsysslor. En tatuerare i åldern 25-39 tjänar i genomsnitt ca 31800 kr/månad.

Publicerad i Tatuerare
En massör arbetar med att genom olika tekniker och med sina händer behandla och förebygga muskelspänningar som annars kan orsaka smärta eller skada. Massörer kan till exempel arbeta på egen mottagning eller åt företag, idrottsklubbar, gym och hälsohem. Lönen för en massör i åldern 25-39 ligger i genomsnitt på ca 26400 kr/månad.
Publicerad i Massör
Sminköser och maskörer är ofta anställda inom teater och film- och tv industrin. En sminkös arbetar med att förändra eller förbättra ett utseende med hjälp av smink medan maskörens uppgift att genom masker, hår, sminkning och andra hjälpmedel skapa karaktärer för teaterföreställningar eller tv och filminspelningar. En maskör i åldern 25-39 tjänar ca 26400 kr/månad.
Publicerad i Sminkös / Maskör
De senaste åren har intresset för att vårda och dekorera sina naglar ökat bland allmänheten vilket har lett till en större efterfrågan på nagelterapeuter som arbetar med att vårda naglar och manikyrister som filar, lackar och dekorera naglar. I framtiden kan det dock ske en förminskning av arbetsmarknaden för nagelterapeuter och manikyrister på grund av det allmäna konjunkturläget. Nagelterapeuter och manikyrister i åldern 25-39 tjänar i genomsnitt ca 26400 kr/månaden.

Som frisör arbetar man på salong med att utifrån kundens önskemål klippa och utföra behandlingar på håret så som toning, färgning och permanent. En frisör i åldern 25-39 tjänar i genomsnitt 26400 kr/månad.

Publicerad i Frisör