on20200408

Tillbaka Visa artiklar via tagg: datatekniker
Du är här:Hem»Tag: datatekniker - Yrken och utbildningar - MittYrke.se

Bryta sig in i data system utan att åka fast för det samt att få en bra lön för det? Carl-Johan Bostorp och Stefan Pettersson är Hackers och jobbar för två av Sveriges största specialistföretag inom IT-säkerhet. 

Den senaste trenden har blivit att hacka sociala medieplattformar som t.ex. Facebook eller Twitter. Genom att stjäla usernames och lösenord kan förövarna komma åt känslig information och personliga bilder för att att som exempel. Då går IT säkerhetsspecialisterna in och hjälper till!

Läs hela intervjun på DI.se

Publicerad i Nyheter

Som datatekniker inom service och support sköter man servicen av datorer och datasystem samt ger stöd och support till datoranvändare. I arbetsuppgifterna ingår vanligtvis service och underhåll av hårdvara och mjukvara, kontinuerlig support till personal, IT-utveckling samt råd om och inköp av datautrustning och program. En datatekniker/reparatör i åldern 25-39 tjänar i genomsnitt 30300 kr/månad. I åldersgruppen 40-64 tjänar en datatekniker/reparatör 33300 kr/månad. En datatekniker i åldern 25-39 inom drift/support tjänar i genomsnitt 32200 kr/månad medan en datatekniker i åldern 40-64 inom drift/support tjänar i genomsnitt 38500 kr/månad.

Publicerad i Datatekniker